Ny hårdrock: Nya samt kända hårdrocksband

I den här artikeln uppmärksammar vi nya rockband som skenar i popularitet, och kan vara på god väg att uppnå en framtida kultstatus.

 

9 nya och kända rockband

  1. South of Eden: Spelar unik rock.
  2. The Black Moods: Spelar tidlös och mer klassisk rock.
  3. Blacktop Mojo: Hårdrocksband med potential som numera spelar på heltid.
  4. Black Stone Cherry: Bidrar med en unik tappning på 70-talsrock.
  5. Black Pistol Fire: Spelar rock med influenser av punk.
  6. Stone Horses: Ett ungt band på uppgång som spelar lugnare rocklåtar.
  7. Dirty Honey: En kvartett med starka riff och låt-texter.
  8. Bad Touch: Ett mysigt band som spelar feelgood-rock.
  9. In/Vertigo: Spelar klassisk rock samt hårdrock.

Nedan pratar vi mer om de band som precis nämnts i större detalj. Notera att Bloodhound Band inte inkluderas då de inte är ett nytt rockband, även om deras låtar är helt fantastiska. Lyssna bara på albumet War of Dragons så får du se.

 

1. South of Eden | Vill förnya hårdrocken

South of Eden vill påminna publiken om vad riktig rock innebär. De tar tydligt avstånd från all ”copy and paste”-rock och producerar helt uteslutande bara unika rocklåtar. Bandet består av Ehab Omran (sång och gitarr), Justin Young (sång och gitarr), Tom McCullough (trummor) och Nick Frantianne (basgitarr).

Deras senaste album heter The Talk, och släpptes i augusti 2020.

 

2. The Black Moods | Ett band med potential

The Black Moods kommer från Arizona, USA och består av gitarristen Josh Kennedy, trummisen Chico Diaz samt Jordan Hoffman som spelar basgitarr. Bandet har turnerat sedan 2012, men det var inte förrän 2018 som de släppte sin första hit i form av låten “Bella Donna”.

Tips: Lär dig mer om Hårdrock mot rasism

Bandets senaste album släpptes den 8 maj 2020, och fler album är under utveckling.

 

3. Blacktop Mojo | Spelar utmärkt klassisk rock

Blacktop Mojo grundades år 2012, och har redan sedan start spelat klassisk rock med starka gitarrsolon. Sedan år 2020 har de löpt linan ut och turnerar numera på heltid, så det ska bli intressant att se vad bandet kan prestera när de får mer tid att spendera på sitt musikskapande.

Det senaste albumet Static släpptes i maj 2020, och fler album är under utveckling.

 

4. Black Stone Cherry | Kan komma att fullända den klassiska rocken

Black Stone Cherry har spelat klassisk rock i nästan 20 år, men har trots det en ungdomlig stil och gruppens popularitet har dessutom ökat rejält de senaste åren. De har även agerat förband åt bland annat Mötorhead samt ZZ Top, men snart kan Black Stone Cherry mycket väl få egna större arenaspelningar.

 

5. Black Pistol Fire | Hög energi och starka gitarrsolon

Black Pistol Fire är år 2021 aktuella med sitt ett nytt album i form av ”Look Alive”, som är det sjunde albumet i ordningen. Black Pistol Fire tillhör kategorin garagerock, och kan tack vare en ökad satsning från sitt skivbolag numera nå ut till än bredare massor.

Det ska bli spännande att se om det här bandet har det som krävs för att de ska kunna få sitt första internationella genomslag. Bandmedlemmarna har onekligen den potential som krävs då det är vackra gitarrsolon och hög energi som gäller på det senaste albumet, men det återstår fortfarande att se huruvida den breda massan svarar på deras mer unika låtstilar.

 

6. Stone Horses | Vackra och lugna rocklåtar

Trots att Stone Horses inte är ett hårdrocksband spelar de relativt mörka låtar, med starka inslag av körsång och slagkraftiga texter. Deras senaste album Good Ol’ Days släpptes sommaren 2020 och då det togs emot väl ska det bli spännande att se huruvida de kan förbli populära även år 2021.

 

7. Dirty Honey | Nyskapande rock and roll

Dirty Honey påminner i mångt och mycket om Guns N’ Roses och Slash. Deras texter är kraftfulla och deras gitarrsolon likaså. Somliga kritiker har påpekat att gruppens trumslagare är lite väl dominant, men publiken verkar inte hålla med då Dirty Honey är mer populära än någonsin tidigare.

 

8. Bad Touch | Mysigt band med stark vokalist

Bad Touchs frontman Stevie Westwood sjunger som en gud, och deras senaste album ”Kiss The Sky” som släpptes år 2020 visar att gruppen har potential att bli ett världsband. I det albumet skalade de av ett flertal utfyllnadselement och tog sig tillbaka till grunden, vilket var en utmärkt idé.

Om Bad Touch lyckas förfina sitt nya sound är deras potential ändlös.

Nedan får du ta del av en stark låt från deras senaste album, i form av Strut.

 

9. In/Vertigo | Mästare på klassisk rock

In/Vertigo grundades år 2016 och släppte år 2020 sin senaste skiva i form av ”Sex, Love and Chaos”. I den senaste albumet satsar de hårt på att bemästra klassisk rock på ett bra sätt, och den bedriften lyckas de utmärkt med. Klassisk rock är på uppgång, och om gruppen bara förfinar sitt sound ytterligare och släpper hårdrocksspåret kan de visa sig bli ett kommande storband.

Tips: Lär dig mer om finsk hårdrock

About Ivar Blomqvist

Lämna en kommentar

Previous

Allt om kristen hårdrock

De mest värdefulla LP-skivorna med eller utan hårdrock | Full lista

Next