Bloodbound och albumet War of Dragons

War of Dragons släpptes år 2017 och hade en stor produktionsbudget, vilket även märktes på kvaliteten. Keyboardisten Fredrik Bergh gjorde dessutom ett utmärkt jobb som medförde att deras sound påminde om bland annat HammerFall, Avantasia, Sonata Arctica samt Sabaton.

I media var det främst Berghs insatser på keyboarden som hyllades då han fyllde ut låtar såsom ”King of Swords”, ”Symphony Satana” och ”Tears of a Dragonheart” på ett utmärkt sätt. Många av låtarna i War of Dragons-albumet var kraftigt inspirerade av just Sabaton, menar både vi och experterna på Metal Archives.

Men det sågs dock inte som negativt och påverkade inte heller helhetsintrycket, då låtar såsom ”Silver Wings” och ”Guardians of Heaven’s Gate” mer påminde om Hammerfall-låtar. Blandningen var med andra ord tillräckligt för att några tjatiga plagitatanklagelser skulle riktas mot Bloodbound Band.

War of Dragons och albumets perfekta mottagande var även viktig för Selleby, som visade för världen att han var en värdig efterträdare till bandets forne sångare Urban Breed.

 

Vad handlar War of Dragons om?

War of Dragons är kraftigt inspirerad av Game of Thrones och handlar som titeln vittnar om om ett drakkrig, som för oinsatta eventuellt låter lite klichéartat. Men det är det inte. War of Dragons är ett av Bloodbounds mest populära album, med en bra story som är lätt att greppa samt många starka låtstycken.

En personlig favorit är albumets avslutningslåt; ”Dragons are Forever”, som har ett perfekt tempo och även känns mäktig.

 

Tips: Lär dig mer om finsk hårdrock

 

Alla låtar i War of Dragons

 1. A New Era Begins
 2. Battle In The Sky
 3. Tears Of A Dragonheart
 4. War Of Dragons
 5. Silver Wings
 6. Stand And Fight
 7. King Of Swords
 8. Fallen Heroes
 9. Guardians At Heaven’s Gate
 10. Symphony Satana
 11. Starfall
 12. Dragons Are Forever

 

Bandmedlemmar som var aktiva när albumet släpptes

 • Patrik J. Selleby (sång)
 • Tomas Olsson (gitarr)
 • Henrik Olsson (gitarr)
 • Fredrik Bergh (keyboard)
 • Anders Broman (basgitarr)
 • Pelle Åkerlind (trummor)

 

Utvalda låtar från War of Dragons

Battle In The Sky

Dragons Are Forever

About Ivar Blomqvist

Lämna en kommentar

Vad är Hårdrock mot rasism?

Next